POKUŠAJ UBISTVA

Armin Variščić iz Konjica i dalje iza rešetaka, njegov otac pušten na slobodu

Oštećenom nanijeli brojne povrede opasne po život

Policija na mjestu pucnjave u Konjicu. NoviKonjic.ba

Piše: M. Sm.

10.9.2022

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona još nisu stavili tačku na istragu u slučaju koji vode u saradnji s Policijskom upravom Konjic u predmetu protiv Armina Variščića (34) i njegovog oca Ademira (64), za koje postoji osnovana sumnja da su kao supočinioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju, kao i izazivanje opće opasnosti.


Bojazan da će dovršiti krivično djelo

Kako nam je jučer rečeno, prvoosumnjičenom A. V. (Armin, op. a.) je rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru, a prema prijedlogu Tužilaštva HNK, produžen pritvor za još dva mjeseca, koji može trajati najduže do 4. oktobra iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će počiniti krivično djelo za koje je osumnjičen ili ga dovršiti.

On je, također, osumnjičen i za neovlaštenu nabavku, držanje oružja, a njegov otac je, pak, pušten da se brani sa slobode.

- Rad na predmetu se i dalje nastavlja s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela - kazali su nam iz Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, Variščići su 4. jula u 23.40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza u zgradu “Pivnice”, pucnjima iz pištolja te udarcima metalnom palicom i držalicom od sjekire Hamedu Lukomirku (51) nanijeli povrede opasne po život.


Podvrgnut operativnom zahvatu

Oštećeni Lukomirak je usljed pucnjeva iz pištolja zadobio pet prostrelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici te dvije ustrelne rane na desnoj ruci, dok su mu metalnim i drvenim predmetima nanijeli ozljede na čelu i licu.

On je odmah po prijemu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar podvrgnut operativnom zahvatu, a skoro mjesec je bio hospitaliziran, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.