DAN NAKON UBISTVA

Reporter "Avaza" na mjestu zločina u Kakmužu: S Radovanovićem nikada nismo imali problema

Radovanović namjeravao ubiti komšiju Dujkovića, a usmrtio Nedića

Policija ispred kuće Radovanovića u Kakmužu. H. Čalić

Piše: H. Čalić

10.10.2022

Mještani Petrova još su u šoku su nakon što je u nedjeju oko 11.30 satiu selu Kakmuž na Ozrenu, Radomir Radovanović (52) koji je živio sam u kući, u suludom podohu najvjerovatnje iz svoga dvorišta iz automatske puške za koju se ne zna kako ju je nabavio, ubio Radislava Nedića (65), a ranio komšiju Dražena Dujkovića.


Ubio se iz iste puške

Kako saznajemo Radovanović je namjeravao likvidirati prvog komšiju Dražena Dujkovića (43), vlasnika omanje pilane, zbog razmirica oko puta, a koje traju duže vrijeme i jučer je bila tema u općini Petrovo.

Radovanović je, jednostavno uzeo pušku i otvorio rafalnu paljbu, te je ranio Dražena u rame i ruku, a ubio Radislava Nedića koji se našao u blizini Dujkovića.

Prema pričama komšija, ubijeni Radislav Nedić pošao je u Sprečko polju, a i kada se najmanje nadao, izrešetan je iz automatske puške i podlegao na licu mjesta. Navodno, Nedić nije imao spora sa Radovanovićem. Ono što se zna, jeste činjenica, da, kada je vidio šta je napravio, Radomir je odmah presudio sebi i ubio se iz iste puške.

Stjepanović: Niko problem nije prijavljivao policiji. H. Čalić

Povrijeđeni Dražen Dujković je ubrzo prevezen u Opću bolnicu, „Sveti apostol Luka“ u Doboju, gdje je zbrinut i van je životne opasnosti.

Jučer se ekipa „Dnevnog avaza“ našla u Kakmužu. Predsjednik MZ Kakmuž, Milenko Stjepanović još nije mogao povjerovati šta se desilo komšijama.



S Radovanovićem nismo imali problema

- Ne bih davao nikakve procjene, kako se tragedija odigrala, neka istražni organi rade svoj posao. Ono što znam Kakmuž je mirno mjesto. Svugdje na svijetu ima sporova oko imovinsko-pravnih odnosna. Ljudi se svađaju, ne govore, tuku i ubijaju zbog međe, zbog puta, komada šume, zbog bunara i izvora vode. Sjećam se da se u Kakmužu prije 30 godina dogodilo ubistvo zbog međe. Znam toga Radovanovića, roditeji su mu umrli odavno, nije se ženio, nema djece i često je hodao cestom onako potišten, ali i u Kakmužu od njega nismo imali probleme. Navodno je imao razmirica oko puta sa komšijom, ali niko problem nije prijavljivao policiji- kaže Stjepanović.

Puno više o ovom strašnom slučaju znat će se kada se oporavi od ozljeda ramena i lijeve ruke, Dražen Dujković, na koga je Radovanović pucao. Po naredbi tužioca u Banja Luci će na odjelu proseketure obaviti obdukcija nastradalih Radomira Radovanovića i Radislava Nedića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.