ISTRAGA U LAKTAŠIMA

Ucjenjivali bivše djevojke da će javno objaviti njihove kompromitirajuće fotografije i videosnimke ukoliko im se ne vrate

Izvršena kriminalistička obrada nad dvojicom muškaraca

Ucjenjivali bivše djevojke. Ilustracija

B. C.

30.11.2022

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši,  jučer su izvršili su kriminalističku obradu nad dva lica inicijala D.R. i R.Z. oba iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Ucjena“, saopćeno je iz PU Banja Luka. 

- Lice D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinilo u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do dana 23.11.2022. godine, putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu, navodi se u saopćenju. 

Muškarac R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinio u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do jučer, također, kao i D. R.  putem poruka ucjenjivao bivšu djevojku sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

                                                                                                    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.