PRIJEDLOG SUDU

Skaka izlazi na slobodu: Tužilaštvo predložilo kućni pritvor

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave

Abdulah Skaka. Avaz

A. O.

19.6.2023

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Općinskom sudu u Sarajevu ukidanje pritvora uz istovremeno određivanje mjera zabrane osumnjičenom Abdulahu Skaki, budući da više ne postoje zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen i zbog činjenice da je istraga protiv osumnjičenog u završnoj fazi i da se uskoro očekuje donošenje konačne tužilačke odluke. Sudu je predložena zabrana napuštanja adrese prebivališa, odnosno, “kućni pritvor”. 

Predloženo je i oduzimanje svih putnih isprava osumnjičenom, među kojima i dva diplomatska pasoša, potom, zabrana korištenja lične karte za prelazak granice kao i zabrana komuniciranja sa svjedocima, saučesnicima i prikrivačima u ovom predmetu. 

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.