POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Ubica Mirze Raščića pušten na dopust: Evo ko je donio takvu odluku

Dobio prekid kazne do decembra ove godine

Izudin Tahirović osuđen na 17 godina zatvora. Avaz

6.10.2023

Izudin Tahirović koji je osuđen na 17 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva Mirze Raščića nalazi se na dopustu u trajanju od dva mjeseca, a koji mu je dodijelio Kantonalni sud Sarajevo, potvrdio je za “Avaz” Rusmir Isak, direktor Kaznenopopravnog zatvora Zenica gdje Tahirović izdržava kaznu.

Prekid kazne do decembra

- On je dobio prekid kazne koji je odobrio Kantonalni sud Sarajevo. On nije nikakve pogodnosti koristio kod nas niti je dobio, niti ih može ostvariti za tako kratko vrijeme, tako da mi kao Zavod nemamo nikakvih odgovornosti što se tiče Tahirovića - kazao je za “Avaz” direktor Isak.

Potvrdio je da je Sud odobrio Tahiroviću prekid kazne do 5. 12. 2023. godine.

Vrhovni sud FBiH je izrekao pravomoćnu presudu Tahiroviću u septembru 2017. godine.

Ubistvo koje je uznemirilo javnost u BiH dogodilo se 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica. Mirza Raščić je tog dana sa svojim drugovima s tribine u prostorijama Udruženja ''Plavih'' prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničara.

Ispalio četiri metka

Prema izjavama svjedoka, Tahirović se sukobio s Amarom Zulićem, otišao iz prostorija Udruženja navijača i vratio se te ispalio četiri metka u pravcu Raščića, koji je sjedio u lijevom dijelu prostorije. Raščić je umro na putu prema bolnici, a Tahirović se iste noći u 3.20 sati predao pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.