POTVRĐENO IZ POLICIJE

Novi detalji ubistva starice u Modriči: Uhapšene tri osobe

Na tijelu starice su primijećeni tragovi uboda nožem

Ubistvo se desilo u nedjelju navečer. Dražan Pozderović / Nezavisne novine

H. Čalić

23.10.2023

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Doboj, uskoro bi mogli rasvijetliti teško krivično djelo, ubistvo starice M.H. (69) koje se dogodilo u nedjelju oko 21 sat u ulici Cara Lazara u Modriči.

Ovu informaciju danas je oko 15 sati medijima podijelio načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj Dragan Sušić. On je kazao kako je ubistvo starice u Modriči, PS Modriča prijavljeno 22. oktobra oko 21 sat. Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Modriča i obezbijedili kuću u kojoj je starica ubijena.

Uviđaj su obavili policijski službenici PU Doboj u prisustvu tužitelja OJT Doboj, a u isto vrijeme započeli su istražne radnje na identifikaciji i pronalasku počinilaca krivičnog djela ubistva.

- Sa više osoba je obavljen razgovor, a danas smo slobode lišili tri osobe i u toku je kriminalistička obrada. Na tijelu starice su primijećeni tragovi uboda nožem. Više detalja, kao i o motivima ubistva starice u ovom momentu ne mogu dati - kazao je načelnik Sušić.

Istraga će svakako pokazati zbog čega je ubijena starica, kao i šta su trojica muškarca radila u kući. Naređenja je i obdukcija tijela starice Mensure Hasanbašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.