POLICIJA OBJAVILA SLIKU

Ovo je muškarac koji je pucao u tržnom centru u Skoplju

Osumnjičeni je ranio dvije osobe

Osumnjičeni muškarac. Policija Sjeverne Makedonije

H. J. I.

24.10.2023

Policija Sjeverne Makedonija objavila je fotografiju muškarca, osumnjičenog da je danas popodne pucao i ranio dvije osobe u tržnom centru "East Gate" u Skoplju.

- Pozivamo sve građane da, ukoliko primijete ovo lice, ili imaju bilo kakva saznanja o njemu ili korisne informacije koje mogu pomoći u istrazi da se odmah jave najbližoj policijskoj stanici ili na brojeve telefona 192 ili 112 - navodi se u saopštenju policije.

Podsjetimo, napadač je otvorio vatru na žrtve u trenutku dok su se spuštali pokretnim stepenicama. On je, naočigled brojnih posjetilaca, hladnokrvno ispalio više hitaca u dvojicu muškaraca, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

U pucnjavi je ranjen Rade Trajkovski Štekli, koji je od ranije poznat policiji.

Trajkovski je ranije povezivan s ubistvom fudbalera Martina Januševa. On je, kako navode makedonski mediji, tada pobjegao u Srbiju, odakle je izručen Sjevernoj Makedoniji. Međutim, nikad protiv njega nisu pronađeni dokaz i za ovo ubistvo nije krivično odgovarao.

Makedonski mediji pišu da je ovo drugi pokušaj likvidacije Trajkovskog u posljednjih nekoliko mjeseci.

Prije dva mjeseca, nepoznata osoba, pucala je iz automatskog oružja u automobil u kom se on nalazio. Tom prilikom nije povrijeđen. Zanimljivo je to što se napad dogodio u istom tržnom centru, samo što je prvi put bio u garaži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.