UVAŽEN PRIJEDLOG

Edis S. koji je na suprugu nasrnuo nožem iza rešetaka

"Sve ću vas pobiti i ići u zatvor", govorio ženi pred djecom

Tužilaštvo HNK: Nastavljaju istragu. Avaz

Meliha Smajkic

3.11.2023

Općinski sud u Mostaru danas je uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „Nasilje u porodici“ iz čl. 222. st. 3. u vezi sa st. 1. KZ F BiH prema Edisu S. (28) odredio jednomjesečni pritvor.

Osumnjičeni Edis S. se 1.novembra u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići najprije verbalno sukobio sa svojom suprugom S.S. u prisustvu dvoje djece te joj u jednom trenutku rekao: „Sve ću vas pobiti i ići u zatvor“.

Potom je, naveli su iz Tužilaštva HNK, nožem koji je držao u desnoj ruci, nasrnuo na oštećenu.

-Zamahujući nožem prema vratu oštećene, pokušao ju je četiri ili pet puta nožem ubosti u vrat, a oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne ozljede - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Pritvor je predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će ga dovršiti , kao i da će učiniti krivično djelo kojim prijeti.

- Za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom - kazali su iz Tužilaštva HNK te dodali da, u saradnji sa PU Mostar, nastavljaju istragu u ovom predmetu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.