AKCIJA "TAXA"

SIPA uhapsila dvije osobe na području Bijeljine

Nad uhapšenima je u prostorijama SIPA izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje, naveli su iz SIPA-e

SIPA

Z. K.

10.11.2023

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Bijeljine i Graničnog prijelaza Rača izveli akciju "Taxa", u kojoj su uhapšene dvije osobe, saopćeno je iz SIPA-e.

Četiri lokacije

Obrazloženo je da se sumnja da su počinjeni zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje isprave, propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske, kao i da su pretresene četiri lokacije.

- Nad uhapšenima je u prostorijama SIPA izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje, nakon čega su u zakonskom roku predati u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini - naveli su iz SIPA-e.

Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti poslovna dokumentacija, kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po nalogu Osnovnog suda

- Ove aktivnosti sprovedene su po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u saradnji sa pripadnicia Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - naveli su iz SIPA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.