OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Nastavljeno suđenje Damiru Pejoviću: Žrtva otmice svjedočila više sati

Ročište bilo zatvoreno za javnost

Damir Pejović ranije osuđivan. Avaz

4.1.2024

U Općinskom sudu Sarajevo današnje ročište u predmetu protiv Damira Pejovića, optuženog za otmicu žene, bilo je zatvoreno za javnost, potvrdila je za portal "Avaza" advokatica Mirna Alibegović, koja zastupa Pejovića. Razlog je saslušanje žrtve otmice, a koje je trajalo više sati. 

Prema riječima advokatice, saslušanje oštećene bit će nastavljeno i 18. januara.

Ograničio slobodu kretanja 

Kako se navodi u optužnici, Pejović se tereti da je od oktobra 2020. do januara 2023. godine protupravno ograničio slobodu kretanja oštećenoj, nad kojom je postepeno uspostavio punu kontrolu, dajući joj da konzumira njoj nepoznate supstance, a od kojih se osjećala onesposobljeno da mu pruži otpor, te je fizički napadajući.

- Pejović je neutvrđenog dana, sredinom decembra 2022. godine, zaustavivši se vozilom kojim je upravljao, u šumi na nepoznatoj lokaciji, iz vozila istjerao oštećenu i rekao joj da legne ispred auta kako bi je pregazio i slomio joj noge, što je ona i uradila iz straha, plačući i moleći ga da je poštedi, nakon čega je izašao iz vozila i fizički je napao - navodi se u optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Alibegović: Zastupa optuženog. Avaz

Dodaje se da je, pored navedenog, Pejović u naznačenom periodu kontinuirano prisiljavao oštećenu na spolni odnos.

Ranije osuđivan

- Tjerao je da prethodno popije nepoznato piće ili pilule, od kojih bi ona bivala onesposobljena da mu se odupre, pa je tako oštećena s Pejovićem neutvrđen broj puta stupala u seksualne odnose, bez vlastitog pristanka, čineći to iz straha za svoj život i plašeći se njegove torture - piše u optužnici.

Pejović je i ranije osuđivan za slična krivična djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.