HRVATSKA

Detalji nesreće u Sisku: Vozačica preticala pa se zabila u znak i most

Vozačica je na mjestu događaja smrtno stradala, a njeno tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija

Sa lica mjesta. Nikola Cutuk/PIXSELL

H. J. I.

21.1.2024

Jučer oko 18.50 sati u Lađarskoj ulici u Sisku dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su četiri osobe teže povrijeđene, saopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Nesreću je skrivila 30-godišnjakinja koja je upravljala automobilom sisačkih registracija. Ona je nakon preticanja, uslijed neprilagođene brzine, sišla s kolnika i najprije udarila u saobraćajni znak, potom se vratila na kolnik prešla na suprotnu prometnu traku i udarila most. 

Vozačica je na mjestu događaja smrtno stradala, a njeno tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija. Putnici iz vozila prevezeni su u sisačku opću bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć.

41-godišnjaku i 19-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne povrede, a 39-godišnjaku i 20-godišnjakinji teške tjelesne povrede opasne za život. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku u vezi ove saobraćajne nesreće dostaviti izvještaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.