MUP RS

Pet osoba uhapšeno u akciji "Window": Provaljivali u stambene i poslovne prostore

Kod osumnjičenih pronađen i ometač signala

Hapšenje provalnika. MUP RS

B. C. / Nezavisne novine

29.1.2024

Pet osoba uhapšeno je u akciji "Window" zbog sumnje da su provaljivali u stanove odakle su krali.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Sreten i Boris Simić, Branislav Miličić iz Bijeljine kao i Darko Jokić i Dejan Mijatović iz Zvornika.

Terete se za 12 krađa

Kod nekih osumnjičenih je pronađen i ometač signala za koji se sumnja da je korišten za sprečavanje daljinskog zaključavanja vrata garaža, kapija, vozila.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, uhapšene terete da su na području RS počinili 12 krivičnih djela teška krađa.

- Akcija ”Window" se provodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i uhapšeno je pet osoba i to S.S., B.S., D.J., D.M. i B.M. U toku su pretresi na više lokacija širom RS - navedeno je u saopćenju MUP-a.

Inače, akciju provode pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave Bosanska Gradiška, a u saradnji s policijskim upravama Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

Poziv građanima

MUP RS poziva građane koji su u protekla tri mjeseca imali provale u svoje stambene ili poslovne objekte, a koja djela nisu prijavili policiji, da to učine u nadležnim policijskim stanicama ili putem besplatnog broja telefona 122.

Kako dodaju, nakon završenih pretresa i izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.