NAVEDENI UČESNICI

Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj je poginuo Zeničanin

Supruga nastradalog zadobila povrede opasne po život

Zeničanin nastradao u Audiju. Avaz

B. C.

30.1.2024

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona objavili su detalje stavične saobraćajne nesreće u Žepču kojom prilikom je smrtno stradao Almir Ibrahimagić iz Zenice, dok se za život njegove supruge bore ljekari Kantonalne bolnice Zenica.

- Dana 29.01.2024. godine u 17:04 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu "Zenički put", došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo, marke "MAN", kojim je upravljao J.K. (rođen 1961. godine) iz Žepča, teretno motorno vozilo, marke" Mercedes", kojim je upravljao A.S. (rođen 1997. godine) iz Tešnja, putničko motorno vozilo, marke "Audi", kojim je upravljao E.I. (rođen 1983. godine) iz Novog Pazara R. Srbija i putničko motorno vozilo, marke "Audi", kojim je upravljao A.I. (rođen 1976. godine) iz Zenice koji je tom prilikom smrtno stradao, dok se na mjestu suvozača nalazila Đ.I. (rođena 1976. godine) iz Zenice koja je zadobila teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, a koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica - naveli su iz policije.

Dodali su da je uviđaj izvršen od kriminalističkih istražitelja Policijske stanice Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK. U vremenu od 17:10 do 20:35 sati saobraćaj magistralnom cestom M-17 je bio obustavljen u oba smjera, te se isti odvijao alternativnim pravcem.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nesreća u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.