NASILJE U PORODICI

Bjelopoljac pritvoren zbog premlaćivanja supruge: "Gotova si, ubiću te, tebi nema života ovdje, ovo je moja kuća"

Šamarao ju i tražio da ga posluži

Pijan zlostavljao suprugu. Facebook

B. C. / CDM

3.2.2024

Bjelopoljac S.B. ostaje u pritvoru koji mu određen zbog nasilja u porodici, odlučio je Viši sud u Bijelom Polju. On se sumnjiči da je krajem decembra prošle godine tukao svoju suprugu i prijetio joj da će je ubiti.

Cjelodnevno psihičko maltretiranje

Kako je ispričala žrtva ovog porodičnog nasilja osumnjičeni S.B. je 22. decembra 2023. cijelog dana pio alkohol, i nju psovao i vrijeđao.

Nakon cjelodnevnog psihičkog maltretiranja osumnjičeni je zatražio da mu postavi da jede, ona mu je odgovorila da hoće, ali je otišla do sobe gdje su im se nalazila djeca, zamolila kćerku da postavi ocu da jede.

- Međutim, osumnjičeni je odbio da mu ćerka postavi ručak i zahtjevao je da to uradi supruga. Kad se oštećena pojavila grubo je uhvatio za ruku i rekao joj: “Sad ćeš da mi postaviš da jedem da vidim šta si spremila”, a zatim je otvorenom šakom lijeve ruke udario u lice - piše u Odluci Višeg suda u Bijelom Polju.

U odluci se navodi da mu je supruga rekla ako nastavi da je udara da će pozvati policiju.

Uspjela je da se otrgne i pobjegne ispred kuće 

- Kada je to čuo osumnjičeni je dva puta udario otvorenom šakom najprije u leđa, a potom u potiljak. Uspjela je da se otrgne i pobjegne ispred kuće ka ulici, a osumnjičeni je trčao za njom i govorio joj: “Hoćeš li policiju da zovneš”, a ona mu je odgovorila da hoće. Osumnjičeni joj je rekao da mora da se iseli iz kuće sa djecom. Prijetio joj je govoreći: “Ubiću sve tvoje gore, oni su krivi što si ti takva, nevaspitana i neškolovana”, “Gotova si, ubiću te, tebi nema života ovdje, ovo je moja kuća, ja sam je pravio i ti nemaš nikakvo pravo na nju - piše između ostalog u Odluci bjelopoljskog Višeg suda.

Oštećena je navela da je muža do sada već dva puta prijavljivala policiji zbog nasilja prema njoj, te da je kažnjavan u Sudu za prekršaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.