ZLOČIN U DOBOJU

Sve o lijeku kojim je otrovan Saša Kulišić: Koristi se u liječenju šizofrenije

Trovali ga duži vremenski period

Supruga osumnjičena za ubistvo. Facebook

B. C. / Srpska.info

3.2.2024

Saša Kulišić, koji je početkom sedmice svirepo ubijen u Doboju, duži vremenski period je trovan lijekom "Treana", koji se može kupiti samo na recept, piše Srpska.info.

Prema saopštenju Okružnog suda u Doboju, njegova malolketna kćerka (14) sumniči se da je kobne večeri u limunadu sipala ocu nekoliko izmrvljenih tableta.

Kako se navodi, ona je u večernjim satima pomešala nekoliko Treana sa limunadom i dala ocu da popije, a lekove joj je prethodno nabavila tetka, odnosno sestra njene majke i supruge žrtve, piše Srpska info.

Za nabavku ovog lijeka je obavezan recept s obzirom na to da je riječ o antipsihotiku koji se koristi u liječenju šizofrenije, bipolarnog poremećaja, te bolesti sa simptomima kao što su umišljanje da čujete, vidite ili osjećate stvari kojih nema, pogrešna uvjerenja, neobična sumnjičavost i slično.

Lijekovi ovog tipa mogu uzrokovati neobične pokrete uglavnom lica ili jezika. Veoma rijetko, lijekovi ovog tipa uzrokuju kombinaciju groznice, ubrzanog disanja, znojenje, ukočenost mišića i pospanost ili uspavanost. Primjećeno je i povećanje tjelesne mase prilikom primjene lijeka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.