JAVNOST UZNEMIRENA

Šta se događa u Ljubuškom: Učenik, navodno, prijetio da će pobiti profesore, mediji saznali od Tužilaštva

O navedenom događaju dežurni tužilac ima neslužbena saznanja, navedeno u obavijesti

Učenik, navodno, prijetio da će pobiti profesore. Fena

Meliha Smajkic

6.2.2024

Javnost u Ljubuškom je uznemirena nakon navodnih prijetnji učenika tamošnje Srednje strukovne škole "Ruđer Bošković", koje je tokom jučerašnjeg dana uputio profesorima. Zanimljivo je da su mediji o tome jutros obaviješteni iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

- U vezi s navodnim prijetnjama u Srednjoj strukovnoj školi u Ljubuškom, obavještavate se da dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH od policije PU Ljubuški sukladno zakonu i uputstvima nije obaviješten o navodnim prijetnjama učenika da će pobiti profesore, iako je riječ o događaju koji može izazvati uznemirenje građana. O navedenom događaju dežurni tužitelj ima samo neslužbena saznanja - navedeno je u obavijesti iz ove pravosudne institucije.

Iako smo nekoliko puta pokušali stupiti u kontakt s direktoricom škole Milom Primorac, ona se na naše pozive nije javljala. Za lokalne medije je poručila da su o svemu obaviještene nadležne institucije.

Ni iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona nisu iznosili nikakve informacije, dok je portparolka Uprave policije nedostupna. Ni u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZHK nisu imali nikakve informacije o navodnom događaju, a, kako nam je rečeno, ministrica je na putu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.