BIO MUČEN

Ubistvo sa potpisom "balkanske mafije": U Beču u kadi pronađen unakažen leš

U susjednoj sobi bila je plantaža za uzgoj stabljika kanabisa

Užas u Beču. Jöchl Martin / Krone.at

S. S.

22.2.2024

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv narkotika danas su u bečkom Otakringu pronašli unakažen leš u jednom stanu, koji je navodno bio bunker za skladištenje droge, piše Kronen Zeitung.

Policija je do ovog otkrića došla prateći tragove i nakon što su dobili nalog za pretres stana naišli su na nevjerovatno brutalnu scenu. Naime, tijelo je pronađeno tuš kabini, a u susjednoj sobi bila je plantaža za uzgoj stabljika kanabisa. Pored tuš kabine pronađena je i stolica u kojoj je ubijeni vjerovatno mučen.

Kako prenose mediji, leš je unakažen jer ubijenom nedostaju određeni tijelovi tijela:

- Ovo jasno ukazuje na egzekuciju sa potpisom balkanske mafije - rekao je jedan od istražioca.

Iako se još uvijek ne zna identitet ubijenog, naređena je autopsija. Austrijski list Kronen Zeitung je na licu mjesta intervjuisao neke od stanara zgrade koji su posvjedočili da je u ovom stanu bilo prilično bučno u posljednje vrijeme.

- Ovdje živim 15 godina, ali u posljednje vrijeme sve češće smo viđali sumnjive likove. Jednostavno, to je vrsta ljuda koju ne želite da sretnete - rekao je jedan od stanara.

On je dodao da se jednom prilikom čula buka kroz ulaz, te da je njih nekoliko trčeći sišlo niz stepenište i izletilo iz zgrade, ali da ne zna ko su oni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.