UPOSLENICI U ŠOKU

Poznati novi detalji požara u psihijatrijskoj bolnici u Modriči, gdje je stradala pacijentica

Detalji požara u psihijatrijskoj bolnici u Modriči u kojoj je poginula starija pacijentkinja

Bolnica u Modriči. Facebook

S. S. / Srpskainfo

2.3.2024

Svi zaposleni, koji su se preksinoć zatekli u bolnici pritekli su u pomoć, ugasili su požar i evakuisali pacijente, ali na žalost našu pacijentkinju Gordanu Petković (61) iz Srpca nisu uspjeli spasiti, svjedoči za Srpskainfo Siniša Nikić, direktor Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči.

Nikić priča da je požar izbio u 1 sat i 30 minuta u rehabilitacionom objekatu pod nazivom “Vrbas” u kojem su bila smještena 23 pacijenta.

Borba s vatrom

– Požar su uočili dežurni radnici u smjeni i odmah obavijestili sve zaposlene, koji su se u tom trenutku nalazili u bolnici da priteknu u pomoć – kaže Nikić.

Počela je trka sa vremenom i borba sa vatrom. Jednog po jednog pacijenta su izvlačili i vodili na sigurno.

–Brzom reakcijom naših radnika, posebno radnika obezbeđenja, te radnika iz tehničke službe, ložača centralnog grijanja izbjegnuta je veća tragedija. Uspjeli su da obuzdaju vatrenu stihiju i evakuišu pacijente. U tom trenutku su pristigli vatrogasci, koji su lokalizovali i ugasili požar – kaže Nikić.

Pacijenti su odmah smješteni u druge objekte bolnice, gdje je bilo slobodnih mjesta. Svi su detaljno pregledani i na sreću nije bilo povrijedjenih.

– Jedan radnik i jedan pacijent su upućeni Doboj na pregled, ali su ubrzo pušteni, jer nisu zadobili ozbiljne povrede – kaže Nikić.

Uzrok navodno cigareta

Dodaje da je šteta na objektu velika, jer je kompletan sprat je devastiran. Ipak, zahvaljujući intervenciji radnika bolnice i vatrogasne jedinice iz Modriče krov i veći dio te bolničke zgrade su spaseni.

–Ostaje nam žal za izgubljenim životom naše pacijentkinje, koju na žalost nisu mogli spasiti – navodi Nikić.

Uviđaj je završen i Nikić se nada da će uskoro biti ustanovljeno šta je uzrok požara.

Nezvanično, bolnička zgrada je planula zbog neugašene cigarete, koja je zapalila dušek, a potom se vatra proširila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.