OBJAVLJEN POPIS

Šta je sve odnijeto iz Depoa Višeg suda u Podgorici

U septembru prošle godine otkriven je tunel koji je vodio od susjedne zgrade do Depoa Višeg suda

Tunel: Otkriven u septembru. gov.me

N. H.

8.3.2024

Nakon završenog popisa u Depou Višeg suda u Podgorici, do kojeg je ljetos bio prokopan tunel od susjedne zgrade, utvrđeno je da, između ostalog, nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške,  nezvanično saznaje RTCG.

Također, utvrđeno je da u jednom od predmeta, između ostalog, nije pronađno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica, ključ vozila "Audi A8", pasoš, Rješenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet.

Kada je riječ o pravosnažno okončanim predmetima, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon marke „Samsung".

Osim toga, kako navode iz RTCG, komisija je utvrdila da nedostaju dva telefona i to marke "Samsung" i "Nokia" za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom, međutim, nije evidentirano da ih je to lice preuzelo, odnosno da su mu predata.

Javnost je posebno interesovalo šta je bilo s drogom iz Depoa.

Prema pisanju crnogorskog medija, ovo su rezultati popisa kada je riječ o drogi koja nedostaje, odnosno koja nije pronađena:

- U pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dvije prazne a u dvijema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62 g heroina;

- U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692 g.

- U pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68 g.

- U pravosnažno okončanom predmetu nijesu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862 g, 1,492 g, i 58,503 g.

- U predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726 g kokaina.

U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od 6 foldera-registratora i 1 paket, a pronađen je 1 paket i 4 foldera-registratora. Dakle, komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad, odnosno gdje je pronađen otvor za podzemni prolaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.