MASOVNI UBICA

Bivša djevojka Uroša Blažića svjedočila: "Držao je pištolj ispod jastuka i prisiljavao me na seksualne odnose"

Jednom me izbacio iz automobila i ostavio na cesti uz riječi "Izađi da te ne bih udario!", kazala je

Privođenje Uroša Blažića. J.V. / Kurir.rs

N. H.

22.3.2024

Bivša devojka A. Đ. optuženog masovnog ubice Uroša Blažića (21) iz Dubone kod Mladenovca, koji je 4. maja prošle godine počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje, u svjedočenju u tužilaštvu navela je "da ga se plašila i da ju je prisiljavao na seksualne odnose", piše Kurir.rs.

Veza od tri mjeseca

- Bila sam u emotivnoj vezi sa Urošem neka tri mjeseca, od avgusta do oktobra 2022. U periodu pred raskid dešavalo se da ja ne želim imati seksualne odnose sa Urošem, ali bi on insistirao i ja bih morala pristati. Plašila sam ga se - izjavila je ona na saslušanju i objasnila da je okrivljenog upoznala u avgustu te godine kada je brala šljive kod njega u nadnici.

A. Đ. je objasnila da je vidjela oružje u kući okrivljenog. 

- Jednom prilikom kada sam spavala kod Uroša vidjela sam da ispod jastuka drži pištolj. Bio je sive boje sa crnom drškom. Pitala sam ga odakle mu pištolj, a on mi je rekao da je to njegov pištolj i da za njega ima dozvolu. Tražila sam da ga skloni i on je to uradio - rekla je ona i dodala da joj je Uroš rekao i da njegov otac i djed imaju lovačke puške.

Kako se navodi u optužnici, koju je potvrdio Apelacioni sud, devojka je vezu sa okrivljenim opisala kao lijepu samo prvih mjesec dana. Opisala je i situaciju kada je Uroš Blažić bio agresivan prema njoj.

Neprijatna situacija

- Jednom se desila neprijatna situacija kada smo se posvađali u automobilu, dok me je vraćao kući. Zaustavio je kola, izbacio me nasred puta u Malom Orašju i rekao: "Izađi da te ne bih udario!". Bio je veoma bijesan i ljut, nikad ga nisam vidjela takvog. Na kraju sam ga molila da me odveze kući, jedva je pristao - posvedočila je i dodala "da je raskinula sa Urošem kada ju je počeo lagati."

Prema njenim riječima, uslijedili su i problemi jer je ona kao srednjoškolka morala krenuti u školu.

- Tražio je od mene da prestanem sa redovnim školovanjem i da nastavim vanredno 4. razred, što ja nisam željela. Ubjeđivao me je da se i njegova snaha udala mlada za njegovog brata i da se lijepo slažu, kao i da to nije ništa strašno - ispričala je A. Đ. i dodala da joj je smetalo što je Uroš zahtijevao da sve bude po njegovom:

- Svakog dana sam bila kod njega, a kada bih predložila da idemo do Mladenovca ili Smedereva Uroš ne bi želio, pod izgovorom da je umoran ili da mu ne odgovora društvo.

Ubica pričao kako je bolji od mještana

A. Đ. u svom iskazu navela je da se okrivljeni Uroš Blažić često hvalio kako dobro zarađuje.

- Bio je veliki protivnik cigareta i alkohola, ali je volio da ide u teretanu. Vidjela sam u kuhinji da je imao neke velike crne kutije u kojima je bio prah, a na njima je naslikano nešto za trening - navela je A. Đ. u avgustu u nadležnom tužilaštvu i dodala:

- Uroš je bio opčinjen motorima, često smo gledali domaće filmove, a obožavao je i seriju "Crni Gruja". Nikada se nije žalio da ima loše odnose sa mještanima jer se nije ni družio sa njima. Smatrao da je poseban i bolji od njih zato što je školu završio u Beogradu i tamo je imao prijatelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.