TUŽILAŠTVO BIJELJINA

Podignuta optužnica protiv Nikole Kokanovića zbog ubistva policajca Nenada Markovića

Optužnica proslijeđena Okružnom sudu na potvrđivanje

Nikola Kokanović. Facebook

25.3.2024

Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Nikole Kokanovića koji se tereti za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića 1. oktobra 2023. godine u Bijeljini.

Danas podignuta optužnica

- Dana 25.03.2024. godine Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv N.K. zbog krivičnog djela -Teško ubistvo- iz člana 125. stav 1. tačka 5) Krivičnog zakonika Republike Srpske u sticaju s krivičnim djelom - Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - iz člana 361. stav 1., a sve u vezi s članom 56. istog zakonika. Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje - saopćeno je iz OJT Bijeljina.

Marković je kobne noći bio na dužnosti. Završio uviđaj na kome je bio. A onda otišao u noćni klub „Džil“ gdje se sastao s Daliborom Bošnjakovićem, policajcem koji je suspendovan. U klub je stigao i Nikola Kokanović s još tri muškarca.  Kokanović i još jedan prošli su kroz klub. Druga dvojica smjestili su se na sam ulaz. Pretpostavlja se da je došlo do neverbalne komunikacije nakon čega su se svi zaputili ka izlazu.

Dva hica u prsa

Dva hica u prsa dobio je inpsektor Marković. Pokušao je da puca i u bivšeg policajca Dalibora Bošnjakovića. Pretpostavlja se da je ostao bez metaka ili da je pištolj zakočio.

U kontejner u sporednoj ulici bacili su oružje - još tri pištolja a zatim potražili prevoz da bi se dali u bijeg.

U javnosti se posebno odjeknulo to što je osumnjičeni za ubistvo Nikola Kokanović sin poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Zorana Kokanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.