"AVAZ" SAZNAJE

Za 29-godišnjaka iz Gruda koji je tukao suprugu zatražen pritvor

Osumnjičen za produženo krivično djelo nasilje u porodici

Grude: Duže vrijeme zlostavljao ženu. Avaz

Meliha Smajkic

12.4.2024

Dvadesetdevetogodišnji Gruđanin, K.Z. koji je duže vrijeme zlostavljao svoju suprugu te joj nanio teške tjelesne ozljede je, kako saznajemo, uhapšen u srijedu, 10.aprila, a Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona je ekspresno zatražilo određivanje pritvora.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu, jučer su donijeli nalog o provođenju istrage protiv osumnjičenog K.Z. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH u vezi sa čl. 55. KZ F BiH.

- Nakon što je pred tužiteljem ispitan osumnjičeni K.Z., dana 12.04.2024. godine je Općinskom sudu u Ljubuškom podnesen prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom K.Z., zbog pritvorskih razloga i to postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenog, osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, te opravdane bojazni da bi ponovno počinio isto ili slično kazneno djelo - potvrdili su nam iz Tužilaštva ZHK.

Naveli su i da će nastaviti s intenzivnim radom na okončanju istrage u ovom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.