SVE SE DESILO U KUĆI

Novi detalji zločina u Bjelovaru: Više puta izbo suprugu u vrat, ubio punicu, nazvao policiju pa ubio sebe

Supruga je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu

Uviđaj je trajao do kasnih večernjih sati. Matija Habljak/PIXSELL

N. Aj.

19.5.2024

U radničkom naselju u Bjelovaru, Hrvatska, jučer su u porodičnoj kući pronađene su dvije mrtve osobe i jedna teško povrijeđena, koja je prebačena u bjelovarsku bolnicu. Riječ je o nasilnoj smrti.

- Na području grada Bjelovara u obiteljskoj kući pronađene su dvije mrtve osobe, dok je jedna teže ozlijeđena i prevezena je u Opću bolnicu Bjelovar radi ukazivanja liječničke pomoći. Slijedi očevid - objavila je jučer kratko policija.

Moj Portal javlja da je muškarac ubio svoju punicu, a ženu nožem više puta ubo u vrat. Supruga je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, a on je navodno nazvao policiju i onda se ubio pred očima policajaca koji su došli na mjesto zločina.

Kuća gdje se desilo ubistvo i samoubistvo. Matija Habljak/PIXSELL

Uviđaj je trajao sve do kasnih večernjih sati.

- Koliko mi je poznato, ovo nije njegova kuća, on se tu priženio. Živio je s punicom i ženom, a sin se odselio. Navodno je radio kao zaštitar u Zagrebu - ispričao je jedan od komšija iz ulice gdje se horor desio.

Drugi komšija je istakao kako poznaje porodicu već više od trideset godina.

- Živjeli su normalno, ranjena Renata bila je zaposlena na Trgovačkom sudu, a Smiljan je radio kao zaštitar, ranije je bio vatrogasac. Nisam nikad čuo da su se svađali. Kad se to dogodilo, također ništa nisam čuo. Nije bilo pucnjeva. Da se nešto dogodilo, shvatio sam tek kada su pod sirenama počeli stizati policajci i Hitna pomoć - rekao je komšija, prenosi Index.hr.

Iz centra za socijalnu skrb su za Novu TV rekli da porodica nije bila u njihovoj evidenciji te da nikada prije nije bilo postupanja. Iz policije kažu da nisu postupali unazad 20 godina. Što je bilo prije, ne otkrivaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.