RAZGOVOR

Bh. košarkaš iz Italije za "Avaz": Shvatite ozbiljno ovu situaciju

Naglašava da se svi moraju pridržavati pravila

Balić: Alarmantno stanje u Italiji. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz.ba

15.3.2020

Bosanskohercegovački košarkaš Amar Balić trenutno živi u Napulju i član je kluba Kosta d orlando, koji se takmiči u italijanskoj Seriji B. U razgovoru za "Avaz" govorio je o borbi s pandemijom koronavirusa.

- Stanje u Italiji je veoma alarmantno. Posljednjih pet dana otkako smo u karantinu ima više od 2.000 novih slučajeva zaraze i prosječno oko 200 umrlih. Nažalost, strah se počeo pojavljivati među ljudima, što je i normalno kada vidimo sve ove podatke koje dobivamo svakodnevno - kaže Balić. 

Ističe da je kretanje strogo zabranjeno. 

- Imamo pravo da idemo samo do najbližeg supermarketa ili apoteke, sve ostalo je zatvoreno i blokirano. Svako ko hoće izaći iz kuće, mora imati ispunjenu dozvolu i razlog zbog kojeg nije kući u tom trenutku. Ako policija zaključi da je to laž, sankcije su strašne. Kazne se kreću od 200 eura, pa čak i do pritvora, tako da su svi ozbiljno shvatili ovaj karantin - govori bh. košarkaš. 

Napulj: Sve više zaraženih. AFP

Naglašava da se svi moraju pridržavati pravila.

- U kontaktu sam s mnogim prijateljima širom Italije, jer na kraju krajeva sjediš u kući čitav dan i tako pomažemo jedni drugima da ovo što brže prođe. Apeliram na ljude u BiH da se paze i da shvate ozbiljno ovu situaciju kako se ne bi našli u našoj poziciji - riječi su našeg sagovornika.

Sva takmičenja su prekinuta, ne samo u Italiji već i širom svijeta.

- Svi mi jedva čekamo da se vratimo na parket, ali najbitnije je zdravlje pa sve ostalo - zaključuje Balić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.