KVOTERBEK DEŠAUN VATSON

Optužen je za čak 21 slučaj seksualnog napada na maserke: Tvrdi da nije kriv

Vatson, kojeg smatraju jednom od četiri najbolja kvoterbeka u NFL-u, od početka je odlučno negirao ove optužbe, uvjeravajući "da se nikada niti s jednom ženom nije ponašao drugačije nego s najvećim poštovanjem"

Jedan od najboljih kvoterbekova u američkom nogometu Dešaun Vatson. Agencije

N. Aj.

3.4.2021

Jedan od najboljih kvoterbekova u američkom nogometu, igrač Hjuston Reksansa Dešaun Vatson (Deshaun Watson, 25) optužen je za seksualni napad na više žena od kojih većina rade kao terapeuti za masažu. Policija je potvrdila otvaranje kriminalističke istrage protiv Vatsona, naglasivši kako "neće davati nikakve daljnje komentare tokom postupka".

- Jedna žena je podnijela žalbu policijskoj upravi u Hjustonu u vezi s Dešaunom Vatsonom - navodi se u saopćenju.

Ovo je daljnji korak u potencijalnim Vatsonovim pravnim problemima. Naime, vođa Hjustonovog napada se na okružnom sudu Harris County u Teksasu trenutno suočava s 21 građanskom parnicom zbog seksualnih napada i neprimjerenog ponašanja. 

Vatson, kojeg smatraju jednom od četiri najbolja kvoterbeka u NFL-u, od početka je odlučno negirao ove optužbe, uvjeravajući "da se nikada niti s jednom ženom nije ponašao drugačije nego s najvećim poštovanjem". Njegov advokat Rusti Hardin (Rusty Hardin) rekao je da su istražitelji pronašli "čvrste dokaze" kako je jedna od optužbi bila lažna, dodajući da "dovodi u pitanje legitimnost i ostalih slučajeva".

Ranije ove sedmice, Vatsonov pravni tim objavio je svjedočenja 18 žena koje su proteklih pet godina više od 130 puta radile s njim i nikada se nisu žalile na njegovo neprimjereno ponašanje.

- Sve su rekli da im Dešaun nikada nije bio neugodan ili je zahtijevao bilo šta izvan profesionalne masaže - rekle su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.