ODLUKE

Engleska nastavlja ublažavanje protivpandemijskih ograničenja

Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, također prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci uz poštovanje određenih pravila

Vlada je već potvrdila prošle sedmice da će međunarodna putovanja moći da se nastave 17. maja. Agencije

A. J. / Fena

10.5.2021

Engleska će nastaviti sa planovima da dodatno ublaži protivpandemijska ograničenja 17. maja, uključujući omogućavanje ljudima da se sastaju u zatvorenom, zahvaljujući povoljnim podacima o zarazi i vakcinama, saopćila je vlada.


Zemlja je u procesu postepenog ukidanja posljednjeg zaključavanja, u skladu sa planom od četiri koraka predstavljena u februaru, prenosi Reuters.


U trećem koraku plana, kako je istaknuto kada je prvi put najavljen, ljudima će biti dozvoljeno da se sastaju u zatvorenom prostoru prvi put nakon nekoliko mjeseci, u grupama do šest ljudi ili dva puna domaćinstva zajedno.


Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, također prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci uz poštovanje određenih pravila.


Ostala zabavna, ugostiteljska i sportska mjesta u zatvorenom također će moći da nastave sa aktivnostima.


Ured Borisa Džonsona (Johnson) u Dauninig Stritu saopćio je da su najnoviji podaci o vakcinaciji protiv Covida, zarazama, hospitalizacijama i smrtnim slučajevima, kao i o riziku koji predstavljaju nove varijante, uzeti u obzir pri odluci da se krene dalje sa trećim korakom.


- Podaci odražavaju ono što smo već znali. Nećemo dozvoliti da nas virus pobijedi - rekao je Džonson, saopćeno je iz Dauninig Strita.


Vlada je već potvrdila prošle sedmice da će međunarodna putovanja moći da se nastave 17. maja, mada i dalje sa ozbiljnim ograničenjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.