PUTIN MU VJERUJE

Turska: Abramovič iskreno radi na okončanju rata

Ministar vanjskih poslove Mevlut Čavušolu izjavio je kako Abramovič održava veze između Kijeva i Moskve

Roman Abramovič. Agencije

H. J. I.

31.3.2022

Turska je poručila kako ruski oligarh te još uvijek vlasnik engleskog fudbalskog kluba Chelseaja Roman Abramovič iskreno radi na okončanju rata u Ukrajini. Podsjetimo, Abramovič je neočekivano prisustvovao pregovorima Rusije i Ukrajine u Turskoj, iako nije bio službeni član pregovaračkog ruskog tima.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) kazao je kako ruski predsjednik Vladimir Putin vjeruje Abramoviču.

- Abramovič je u pregovorima sudjelovao kao dio ruske delegacije. Umjesto da gledamo ko je bio za stolom, trebali bismo pogledati u čije su ime bili tamo - rekao je Erdoan.

Ministar vanjskih poslove Turske Mevlut Čavušolu (Cavusoglu) izjavio je kako Abramovič održava veze između Kijeva i Moskve te iskreno radi na okončanju rata.

- Naravno, važni su službeni razgovori, važni su pregovori, ali javno mnijenje je osjetljivo, svi žele zadržati svoju poziciju, a postoje kanali koje treba držati otvorenim između čelnika i zemalja. Ovdje Abramovič igra korisnu ulogu - rekao je Čavušolu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.