HAJLEND PARK

Svjedoci pucnjave u Čikagu ispričali trenutke užasa: "Izgledalo je kao ratna zona, bilo je strašno"

Ciljao je u ljude u gomili koji su najprije mislili da je to vatromet

Pucnjava počela 15ak minuta nakon što je parada krenula. CNN

E. Ć.

4.7.2022

U Hajlend Parku, bogatom predgrađu Čikaga, danas je došlo do pucnjave na paradi povodom 4. jula - Dana nezavisnosti, kada je ubijeno najmanje šestero ljudi, a ranjeno još 24. 

Napadač je navodno zapucao sa krova nekadašnje prodavnice opreme. Ciljao je u ljude u gomili koji su najprije mislili da je to vatromet. Kako prenosi CNN, napadač ima između 18 i 20 godina i dugu crnu kosu.

Pucnjava je počela manje od 15 minuta nakon početka parade, a svjedoci iste ispričali su trenutke užasa.

- Pomislila sam da nešto nije uredu. Zgrabila sam tatu i počela trčati. Odjednom su svi iza nas počeli trčati. Pogledala sam unazad vjerojatno 20 stopa od sebe. Vidjela sam djevojku upucanu i ubijenu. Izgledalo je kao ratna zona, i to je strašno. Stvarno je bilo strašno - ispričala je Zoe za CNN.


Zoe: Vidjela sam djevojku upucanu i ubijenu. CNN

Svjedoci su ispričali da je više metaka ispaljeno brzo i uzastopno, navodeći da to može doći samo iz automatskog oružja. Svjedok pucnjave bio je i 74-godišnji advokat Majls Zaremski, koji u Hajlend Parku živi od 1966. godine.

- To je prelijepa, šarmantna, mirna zajednica koja poštuje zakon. Ako se to može dogoditi ovdje, može se dogoditi u bilo kojoj zajednici u Sjedinjenim Američkim Državama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.