ISTRAGA JE U TOKU

Policija u centru grada deaktivirala bombu: Nalazila se u torbi u parku

Tek nakon potpunog pregleda u nacionalnom forenzičkom centru moći ćemo sa sigurnošću kazati je li opasni predmet bio upotrebljiv, saopćili su iz policije

Bomba je pronađena u nedjelju kasno navečer. Agencije

H. J. I.

22.8.2022

Švedska policija deaktivirala je torbu s eksplozivom pronađenu u centru Štokholma u nedjelju kasno navečer, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik policije.

Eksplozivna naprava pronađena je torbi u parku u centru Štokholma. Park je jedno od mjesta u glavnom gradu u kojem se održava godišnji Festival kulture. Ove je godine organiziran između 17. i 21. avgusta.

- Policija je procijenila da je torba koja je u nedjelju pronađena u Kungstradgardenu sadržavala eksploziv - stoji u saopćenju policije.


Područje je privremeno ograđeno, a bomba deaktivirana i izvađena iz torbe. Vlasti su u ponedjeljak ujutro provele forenzičku istragu, rekla je policija.

- Sada će se svi elementi istrage proučiti. Tek nakon potpunog pregleda u nacionalnom forenzičkom centru moći ćemo sa sigurnošću kazati je li opasni predmet bio upotrebljiv - rekao je policijski načelnik Erik Akerlund.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.