RUSIJA

Bivši šahovski šampion Anatolij Karpov povrijeđen: Pojavile se različite informacije o njegovom stanju

Ruski biznismen Andrej Kovaljov naveo je da su nepoznate osobe napale Karpova na izlazu iz državne Dume i nanijele mu teške tjelesne povrede

Antolij Karpov: Povrijeđen. TWITTER

S. S.

31.10.2022

Bivši svjetski šampion u šahu i jedan od najboljih šahista svih vremena, Anatolij Karpov, hospitalizovan je u Moskvi sa teškom povredom glave i trenutno je na intenzivnoj njezi.

Ruskog velemajstora je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, a on je u tom momentu bio bez svijesti i u alkoholiziranom stanju. Ljekari su mu kasnije konstatovali zatvorenu krainocerebralnu povredu i prijelom lijeve butne kosti. Trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi sa teškom povredom glave i u vještačkoj komi.

Ruski biznismen Andrej Kovaljov naveo je da su nepoznate osobe napale Karpova na izlazu iz državne Dume i nanijele mu teške tjelesne povrede.

Sa druge strane, postoji i informacija da je Karpov pao i tako završio u bolnici 29. oktobra, te da je osoba sa ovakvim imenom i prezimenom primljena te noći u bolnici u Moskvi i da je u pitanju poslanik Dume.

Također, pojavila se i informacija jednog njegovog asistenta, Alberta Stenanijana, koji je rekao za TASS da je Karpov u stabilnom stanju i da nije doživio teške povrede, također je odbacio i tvrdnju da je bio žrtva napada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.