NA TRGU CLODIO

Horor u Rimu: Ubijene tri prostitutke, policija sumnja da se radi o serijskom ubici

Žena čije je tijelo pronađeno na stubištu imala je oko 40 godina, dok je žrtva pronađena u stanu bila mlađa

Policija istražuje da li su slučajevi povezani. Ilustracija / Europe1.fr

H. J. I.

18.11.2022

Do stravičnog otkrića je došlo u četvrtak ujutro u zgradi u ulici Augusta Ribotyja u rimskom naselju Prati kada je čuvar zgrade na stubištu na drugom spratu pronašao tijelo žene kako leži u krvi. Na mjesto događaja izašla je policija, a nakon što su istražitelji otvorili vrata stana do, pronašli su tijelo još jedne žene te se također odmah posumnjalo na ubistvo. 

Obje žrtve su Kineskinje i vjeruje se da su se bavile prostitucijom, piše italijanski Corriere della Sera.


Identitet žrtava nije odmah potvrđen

Pokrenuta je istraga, no identitet žrtava nije odmah utvrđen. Na teren su izašli i forenzičari. Žena čije je tijelo pronađeno na stubištu imala je oko 40 godina, dok je žrtva pronađena u stanu bila mlađa. Prema riječima komšija, žrtva sa stubišta stanovala je u zgradi te se provjerava što su nesretne žene tačno radile u Rimu i na koji su način povezane jedna s drugom. Vještače se i telefonski brojevi kako bi se utvrdila mreža njihovih poznanstava.

Ono što također zaokuplja pažnju istražitelja je činjenica da niko od stanara u zgradi nije čuo nikakve krikove tokom jutra, a dojava policiji stigla je oko 11 sati. Stoga su ispitani i portir zgrade i neki od stanara, među kojima i oni koji žive na istom spratu gdje su pronađena tijela, a u centru istrage je i pitanje koliko je dugo mlađa žrtva boravila u zgradi.

Policija je u posjedu snimki s brojnih nadzornih kamera na trgu Clodio i obližnjim ulicama, kako bi se utvrdilo ko je ulazio u zgradu i izlazio iz nje u pretpostavljeno vrijeme ubistva, a u stanu su se tražili tragovi i dokazi koji bi ukazivali na jednog počinitelja ili više njih.


Ubica najvjerovatnije koristio nož

No, nešto manje od sat vremena kasnije pronađeno je tijelo još jedne žene, isprva pogrešno identificirane kao transseksualne osobe. Radi se o 65-godišnjoj eskort dami, Kolumbijki Marti Kastan Tores (Castan Torres), čije je tijelo pronađeno u stanu u ulici Durazzo, također na području trga Clodio.

Prema policijskim nalazima, tijelo je ležalo na krevetu s dubokom ubodnom ranom na prsima. O zločinu je dojavila sestra žrtve, koja je ujutro otkrila tijelo i odmah alarmirala policiju. Stan u kojem je pronađeno tijelo 65-godišnjakinje nalazi se u podrumskim prostorijama.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo postoji li veza između dva zločina. Oružje korišteno u oba slučaja moglo bi biti neka vrsta noža, vjerovatno duge oštrice, no i ti detalji još se utvrđuju, prenosi Corriere della Sera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.