UHAPŠEN U RUMUNIJI

Vrijednost imovine četiri miliona dolara: Pogledajte vozila koja je policija zaplijenila kontroverznom Tejtu

Racije na još sedam imanja protekle sedmice se vide kao znak da policija proširuje istragu u potrazi za dokazima u slučaju

 Andrew Tate - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. A.

16.1.2023

Među 29 zapljenjenih sredstava su motorna vozila, luksuzni satovi i sume novca u nekoliko različitih valuta, saopštila je Državna agencija za vraćanje i upravljanje imovinom (ANABI)

Rumunska policija proširuje istragu o bivšem kikbokseru i kontroverznom influenseru Endrjuu Tejtu (Andrew Tate), pa je tokom vikenda zapljenila luksuzna vozila iz njegove vile u Bukureštu i pretresla još sedam imanja - uključujući i novorenoviranu vilu ispod Karpata.

Rumunske vlasti saopštile su da su tokom protekle sedmice zapljenile imovinu vrijednu skoro 4 miliona dolara koja pripada Tejtu dok se on i njegov brat istražuju o optužbama za trgovinu ljudima i silovanje.

Zadržan u pritvoru 

Na fotografijama se vidi kako rumunske vlasti na imanju ukrašenom velikim znakom "Tejt" zapljenjuju nekoliko luksuznih vozila, uključujući Rols Rojs, BMW i Mercedes Benz.

Racije na još sedam imanja protekle sedmice se vide kao znak da policija proširuje istragu u potrazi za dokazima u slučaju.


Rumunska Uprava za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma (DIICOT) saopštila je da su četvorica osumnjičenih zadržana u pritvoru prva 24 sata. Sud u Bukureštu prihvatio je zahtev DIICOT-a da se Tejt i njegov brat Tristan drže u pritvoru narednih 30 dana, rekao je njihov advokat Eugen Vidineak 30. decembra.

DIICOT je naveo da su četvorica osumnjičenih formirali organizovanu kriminalnu grupu koja se prostirala od Rumunije do Britanije i Sjedinjenih Država, u cilju izvršenja krivičnog djela trgovine ljudima.

Endrju Tejt se nalazi u rumunskom pritvoru sa bratom Tristanom. Twitter

Policija želi da sazna da li je Tejt mamio žene u Rumuniju davajući im obećanja o ozbiljnoj vezi ili braku, prije nego što ih je primorao da rade kao modeli u grupama za odrasle.

Šest žrtava

Istražitelji su potvrdili da su šest žene identifikovane kao poencijalne žrtve.

Ovaj slučaj, koji uključuje kontroverznu ličnost visokog profila sa američko-britanskim državljanstvom, stavio je novo svijetlo na to kako Rumunija postupa sa optužbama za organizovani kriminal i seksualnu eksploataciju.

Policija ima manje od dvije sedmice da optuži braću Tejt ili pronađe dovoljno dokaza da ubjedi sudiju da im produži pritvor dok istraga traje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.