POLICIJA PRONAŠLA TIJELO

Kinesku influensericu ubili pa raskomadali bivši muž i njegovi roditelji

Na desnoj stražnjoj strani lobanje pronađena je udubina, patolog vjeruje da je to uzrok smrti, rekao je Čang

Ebi Čoi: Brutalno ubijena. Instagram

A. O.

27.2.2023

Policija u Hong Kongu podigla je optužnicu protiv bivšeg supruga manekenke i influenserice Ebi Čoi (Abby Choi) te njegovih roditelja, nakon što su njeni dijelovi tijela jučer pronađeni u frižideru, a lobanja za koju se vjeruje da je njena otkrivena je u loncu.

Čoin bivši suprug Aleks Kvong (Alex Kwong) (28), njegov brat Entoni (Anthony) (31) i njihov otac Kvong Kau (65) suočavaju se s optužbama za ubistvo, dok je protiv njegove majke Dženi Li (Jenny Li) (63) podignuta optužnica za ometanje istrage, saopćila je kineska televizija RTHK.

Pronađeno tijelo

Jezivi je slučaj izašao na vidjelo nakon što su u petak hongkonški policajci pronašli Čoino tijelo, zajedno s njenom ličnom kartom, kreditnim karticama i drugim stvarima. Tijelo je bilo raskomadano, a ostaci pohranjeni u hladnjaku u ruralnoj seoskoj kući u Tai Pou, prigradskom dijelu Hong Konga prema granici s kontinentalnom Kinom. U kući su također pronađeni mašina za rezanje mesa, električna pila i nešto odjeće.

Istraga je pokrenuta nakon što je u srijedu prijavljen njen nestanak. Čoin bivši suprug uhapšen je u subotu na trajektnom pristaništu na jednom od gradskih otoka, a njegov brat i roditelji uhapšeni su u petak. Peta osumnjičena, 47-godišnja žena, uhapšena je jučer.

Čoi, model i influenserica na društvenim mrežama s više od 100.000 pratitelja na Instagramu, nedavno je osvanula na digitalnoj naslovnici luksuznog časopisa L’Officiel Monaco.

Uzrok smrti 

- Na desnoj stražnjoj strani lobanje pronađena je udubina, patolog vjeruje da je to uzrok smrti - rekao je načelnik policije Alan Čang (Chung). Čang je dodao kako se vjeruje da je Čoi napadnuta u automobilu i da je bila bez svijesti kada je dovedena u kuću.

Čoi je sa svojim bivšim suprugom i njegovom porodicom vodila finansijske sporove oko desetaka miliona hongkonških dolara, rekao je ranije Čang, dodavši da su "neki ljudi" bili nezadovoljni načinom na koji je Čoi postupala sa svojom imovinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.