UHAPŠENI BJEGUNAC

Kako je pao čovjek zvani "Otrov" iz kavačkog klana: Bio je glavni čovjek Darka Šarića u Kolumbiji

Manuel Vulić je nekoliko godina živio pod lažnim imenima u Kolumbiji, predstavljajući se kao Slovenac

Vulić: Ključni čovjek Šarića. Dirección de Investigación Criminal e INTERPOL

N. H.

8.5.2023

U Kolumbiji je uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, Manuel Vulić (37) kojeg je tražio Europol.

Vulić je živio nekoliko godina pod lažnim imenom u Kolumbiji.

Više od deset godina je bio na Interpolovoj listi najtraženijih svjetskih bjegunaca, a policijama na više kontinenata uspješno je bježao sve dok nedavno nije uhapšen u dugo pripremanoj operaciji kolumbijske policijske Direkcije za istrage i međunarodnu policijsku saradnju.

Kako piše 24sata.hr, prošle sedmice se u luksuzni hotel u kolumbijskim Andama, na 1.411 metara nadmorske visine, čekirao visoki Slovenac.

Zakupio je dvije sobe u hotelu i rekao da je došao s porodicom proslaviti rođendan nekoga od njih. Na dokumentima koja je dao na recepciji piše da je rođen 4. aprila i da se zove Borut Mozgan. Naravno, tu se radilo o spomenutom Vuliću, zvanom „Otrov“. Smatra se jednim od ključnih operativaca Darka Šarića iz kavačkog klana.

Kako piše Večernji list, nije uhapšen pred suprugom i djecom jer su policajci, koji su ga sve vrijeme nadzirali, pričekali da se udalji od njih, a potom su i iskoristili priliku i presreli ga dok je sam vozio automobil. Kod njega su pronašli pasoš , ličnu kartu, vozačku, kao i policijsku značku koja je glasila na ime Borut Mozgan.

Uhašpen je na autoputu koji vodi od Pereire. Bio je u bermudama s kačketom, preplanuo od sunca. Policija mu je naredila da legne na pod, uzela je dokumente koje je, navodno, izdala slovenska policija 2019. godine.

Vulić je godinama živio u Kolumbiji, predstavljajući se kao Slovenac, policajac koji provodi međunarodne istrage.

On je, kako su kolumbijskoj policiji dojavili iz FBI-a, ključni čovjek Darka Šarića na terenu u Kolumbiji i rođak je Petra Ćosića zvanog Šarac, bivšeg specijalca koji je predvodio grupu uhapšenu 2011. godine zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina iz Brazila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.