OZLOGLAŠENI NARKOBOS

El Čapo traži od suda da ga žena posjeti u zatvoru

El Čapo služi doživotnu kaznu zatvora od 2019. godine i trenutno je smješten u saveznom zatvoru u Koloradu

El Čapo. AP

H. J. I.

26.8.2023

Ozloglašeni meksički narkobos Hoakin El Čapo Guzman zamolio je američki sud da dozvoli da ga supruga Ema Koronel Aispuro, koja će uskoro biti oslobođena, i njihove kćerke bliznakinje, posjete u u zatvoru u Koloradu gdje služi doživotnu robiju.

- Žao mi je što vas uznemiravam i što tražim da odobrite posjetu moje žene i da dovedete i djevojčice - napisao je Čapo (66) u svom pismu prema sudskim spisima, prenosi New York Post.

"Prijeteće poruke svjedocima"

Osuđeni narko-bos kartela Sinaloa rekao je sudiji u Njujorku da će Aispuro (33), koja izdržava kaznu od tri godine zatvora od 2021. zbog optužbi za trgovinu drogom i zavjeru za pranje novca, biti oslobođena 13. septembra. U junu je Aispuro premještena iz zatvora na kućno izdržavanje kazne, što je uobičajena procedura za zatvorenike sa dobrim vladanjem, saopštio je tada Američki zatvorski biro (Bop).

El Čapo, koji služi doživotnu kaznu od 2019. godine i trenutno je smješten u saveznom zatvoru u Koloradu, primijetio je da su tužioci prije i tokom njegovog suđenja "bili protiv toga da ga supruga posjećuje, tvrdeći da bi ona mogla da prenese prijeteće poruke svjedocima". On je takvu zabrinutost nazvao "smiješnom", ističući da se sve posjete bilježe.

Govoreći o sebi u trećem licu, Čapo je u obraćanju sudiji u Bruklinu napisao:  

2011. godine dobili kćerke

- Vaša visosti, Guzman traži kao uslugu da dozvolite njegovoj ženi da ga posjeti. Ona je jedina osoba koja bi to mogla da uradi, pošto njegove sestre i majka nemaju putne vize koje im dozvoljavaju da odu u Kolorado da posjete Guzmana - prenosi New Yok Post.

El Čapo se oženio misicom Aispuro kada je ona bila tinejdžerka. Par je 2011. dobio kćerke bliznakinje Mariju Hoakinu i Emali Gvadalupe u bolnici u Los Anđelesu u Kaliforniji.

El Čapo ima ukupno 13 dkece koje je dobio sa nekoliko žena tokom priličnog burnog dijela života koji je proveo na slobodi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.