NAJVIŠA DRŽAVNA NAGRADA

Kadirov odlikovao 15-godišnjeg sina, koji je brutalno pretukao zatvorenika, titulom Heroja Čečenske Republike

Informaciju je na svom Telegram kanalu objavio Adam Delimhanov, član ruske Državne dume i Kadirovljeva desna ruka

Delimhanov s Adamom: Uputio mu čestitku. Telegram

Z. K.

7.10.2023

Čečenski vođa Ramzan Kadirov odlikovao je svog 15-godišnjeg sina Adama titulom Heroja Čečenske Republike, prenosi Ukrajinska pravda. Navedenu informaciju je na svom Telegram kanalu objavio Adam Delimhanov, član ruske Državne dume i Kadirovljeva desna ruka.

Mlada osoba

- S velikim zadovoljstvom čestitam svom dragom nećaku Adamu Ramzanoviču Kadirovu na dodjeli najviše titule Čečenske Republike, Heroja Čečenske Republike - poručio je Delimhanov.

Dodao je da je Adam Kadirov primjer izuzetno dobro obrazovane, dobro razvijene i odlučne mlade osobe te je istaknuo njegova postignuća u mješovitim borilačkim vještinama i streljaštvu.

Objavio je fotografiju sebe i Adama Kadirova, pri čemu se u pozadini vidi mural na kojem je oslikan ruski predsjednik Vladimir Putin. Heroj Čečenske Republike najviša je državna nagrada u Čečeniji, a dekrete o dodjeli potpisuje šef republike, što zapravo znači da je Ramzan Kadirov dodijelio titulu svom maloljetnom sinu.

Tukao zatvorenika

Ramzan Kadirov bio je prvi dobitnik titule kada je potpisao dekret o dodjeli sebi. Čečenski vođa je nedavno objavio snimku na kojoj njegov sin Adam brutalno tuče zatvorenika koji se ne može braniti. 

Žrtva premlaćivanja bio je 19-godišnji mladić koji je uhapšen u maju jer je javno spaljivao Ku’ran u Volgogradu, a naknadno je premješten u zatvor u Čečeniji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.