PREDSJEDNIK ČEČENIJE

Kadirov: Sukob Hamasa i Izraela će biti strog, natjerat ćemo NATO da sve potroši

Čečeni osjećaju bol i tjeskobu, shvatajući težak položaj naše muslimanske braće, kazao je Kadirov

Ramzan Kadirov. Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

N. H.

29.10.2023

Ramzan Kadirov, vođa Čečena, komentarisao je sukobe koji se dešavaju na Bliskom istoku između Hamasa i Izraela.

Ne možemo mirno posmatrati užas 

- U Čečenskoj Republici svaki stanovnik brine za našu palestinsku braću i sestre. Ljudi ne mogu mirno promatrati užas kojem izraelski cionisti svakodnevno izlažu civilno stanovništvo Pojasa Gaze - napisao je Kadirov u objavi putem Telegrama, pa nastavio: 

- Čečeni osjećaju bol i tjeskobu, shvatajući težak položaj naše muslimanske braće. Kolektivna molitva se održava svakodnevno u svim džuma džamijama u republici. Vjernici se okupljaju na molitvi da zamole Allaha Uzvišenog da olakša položaj muslimana u Palestini, kao i da podari pobjedu našoj braći koja se bore u Ukrajini sa Iblisovim miljenicima. Iskreno se zahvaljujem svima koji se redovno mole za što bržu kaznu za nasilnike. Neka Allah blagoslovi naš trud! - poručio je.

Pomoć ljudima iz Gaze i poruka NATO-u

Kadirov se i ranije osvrnuo na napade koji se trenutno događaju u Pojasu Gaze, navodeći kako će regionalni javni fond Ahmat - Hadži Kadirov pružiti svu pomoć ljudima iz Gaze.

- Obračun će biti strog – u to nema sumnje! Mi ćemo se, zauzvrat, čvrsto oduprijeti slugama Iblisa u Ukrajini, prisiljavajući NATO i druge zemlje da potroše svoj glavni vojni i ekonomski potencijal na rat s nama. Nemilosrdno ćemo poslati sve sluge ovih sotonista ravno u pakao. I neka nam je Uzvišeni Allah na pomoći u našoj borbi! - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.