OZBILJAN GAF

Konte kritikovao aktuelnu premijerku Meloni zbog razgovora s ruskim komičarima

Konte je opisao Melonijin razgovor s ruskim komičarima kao "veliku obmanu za Italijane"

Premijerka Italije Đorđa Meloni. AP

N. Č.

2.11.2023

Bivši premijer Italije, Đuzepe Konte (Giuseppe Conte), oglasio se povodom kontroverznog slučaja u kojem je aktuelna premijerka, Đorđa Meloni (Giorgia), postala "žrtva" šale ruskih komičara Vovana i Lexusa. Ruski komičari su se predstavili kao afrički političari i stupili u kontakt s premijerkom, nakon čega je razgovarano o geopolitičkoj situaciji. Konte je oštro kritikovao Meloni zbog ovog incidenta, tvrdeći da je Italiji nanijeta ozbiljna šteta.

Iznijela mišljenje o Ukrajini

Meloni je u razgovoru s lažnim afričkim političarima izrazila mišljenje o sukobu u Ukrajini.

- Veliki je umor na svim stranama oko sukoba i bliži se trenutak kada će svi shvatiti da nam treba izlaz. Problem je pronaći izlaz prihvatljiv za obje strane, a da se ne naruši međunarodno pravo. Imam neke ideje kako se nositi s ovom situacijom, ali čekam pravo vrijeme da ih stavim na sto - rekla je Meloni komičarskom dvojcu.

Oštra rekacija

Bivši premijer Konte je oštro reagovao na ovaj gaf, tvrdeći da je Meloni otkrila stvari u razgovoru s komičarima koje nikada nije iznijela javno pred Italijanima. Konte je istakao da Meloni nastavlja slati oružje u Ukrajinu i podržava vojnu eskalaciju, ali istovremeno pokazuje svijest o potrebi pregovora kako bi se zaštitili interesi obje strane. Konte je nazvao ovakvo ponašanje "kukavičlukom" i istakao da to ima ozbiljne posljedice ne samo za Italiju, već i za Evropu i žrtve ukrajinskog rata.

Na kraju, Konte je opisao Melonijin razgovor s ruskim komičarima kao "veliku obmanu za Italijane" i zaključio da je Italiji nanijeta ozbiljna šteta ovim incidentom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.