NJEMAČKA

Mladić iz BiH povrijeđen u sukobu dvije grupe

Tučnjava je bila toliko brutalna da su stolice i flaše letjele na sve strane

Na sajmu u centru grada došlo do sukoba dvije grupe. waz.de

H. J. I.

24.11.2023

Policija njemačkog grada Esena intervenisala je noćas na Božićnom sajmu u centru grada gdje je došlo do brutalne tučnjave dvije sukobljene strane. Najdeblji kraj u svemu je izuvkao državljanin Bosne i Hercegovine (27), koji, pored toga što je povrijeđen, na kraju i priveden.

Naime, kako prenosi njemački WAZ, noćas je nakon zatvaranja štandova na sajmu u centru grada došlo do sukoba dvije grupe. Svjedok, koji je sve posmatrao, rekao je da su u jednoj grupi bili mladići iz istočne Evrope, dok su u drugoj grupi bili tamnoputi imigranti. Tučnjava je bila toliko brutalna da su stolice i flaše letjele na sve strane.

Međutim, čim su vidjeli policiju, svi su se razbježali, a policija je uspjela da sustigne državljanina BiH (27), koji je obilno krvario jer je imao povredu glave. Iz policije kažu da je on jedan od učesnika tučnjave.

Njega su prvo odveli u bolnicu, gdje mu je rana sanirana, a zatim i u pritvor. Kako prenose mediji, motiv sukoba ove dvije grupe mladića, svi dobi između 20 i 30 godina, nije poznat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.