POGOĐENA STAMBENA ZGRADA

Žestoki napad na Kijev: Iranski dronovi lete iznad metropole

Ovaj napad dolazi nakon tvrdnji Ukrajinske glavne obavještajne uprave da se ruske trupe bore s mišjom groznicom

Žestoki napad na Kijev. Telegram

H. J. I.

21.12.2023

Ukrajina je zaustavila veliki ruski napad dronovima, saopćile su zračne snage te zemlje, koje tvrde da su oborile 34 od 35 iranskih bespilotnih letjelica. Dronovi su poslani u nekoliko navrata, a ciljali su 12 različitih regija Ukrajine u periodu od sedam sati 20. decembra.

Međutim, jedan je dron prošao kroz odbranu zračnih snaga. Kyiv Independent javlja da je nakon napada dronom jedna stambena zgrada ostala u plamenu. Radi se o stambenoj zgradi u kijevskom okrugu Solomianski, koja je pogođena u napadu dronom, uslijed čega je gorjela na gornjim katovima, izvijestio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i dodao da je hitna pomoć na licu mjesta. 

Objavljena je i snimka trenutka u kojem je dron Shahed naletio na stambenu zgradu u Kijevu. 

Ovaj napad dolazi nakon tvrdnji Ukrajinske glavne obavještajne uprave da se ruske trupe bore s mišjom groznicom, bolesti koja uzrokuje krvarenje iz očiju, povraćanje, visoku temperaturu i glavobolju.

Na Telegramu je objavljeno da u postrojbama ruske vojske raste nezadovoljstvo zbog neadekvatne opskrbe zimskim potrepštinama i potpunog nedostatka medicinske pomoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.