DOBIO 11 GODINA

Muškarac u Irskoj silovao svoju besvjesnu ženu kućanskim predmetima

Sudija Paul Burns je kazao kako je teško zamisliti kroz što je žrtva prolazila

Irska policija. X

D. H.

15.1.2024

 Muškarac iz Irske koji je više puta silovao svoju besvjesnu suprugu kućnim predmetima osuđen je na 11 godina zatvora. 49-godišnjeg muškarca iz Dublina porota je prošlog mjeseca proglasila krivim za 11 tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje supruge između januara 2005. i septembra 2014, piše Daily Mail.

Pronašla fotografije

Sudija Paul Burns je kazao kako je teško zamisliti kroz što je žrtva prolazila kada je na računaru pronašla fotografije zlostavljanja. Supruga zlostavljača je na sudu kazala kako je otkrila da ju je njezin suprug, s kojim je bila u braku više od 20 godina, više puta silovao dok je spavala.

"Zašto mi je to napravio? Koliko dugo je to trajalo?"

Optuženik je tokom suđenja tvrdio da je nevin. Njegova žena je rekla da je nakon raspada braka patila od tjeskobe, depresije, nesanice i napadaja panike. Rekla je da se borila s financijskim problemima i da je morala tražiti novac od obitelji.

- Zašto mi je to napravio? Koliko dugo je to trajalo? Kako nisam znala? Je li uvijek bio ovakav? - rekla je i dodala kako ima osjećaj da je bila udata za stranca koji ju je gnjusno i nasilno zlostavljao. Žrtva je zastrašujuće fotografije pronašla na suprugovom računalu 2019. godine i zatim ga zamolila da napusti obiteljsku kuću. Par je bio u braku više od 20 godina i ima zajedničku djecu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.