LIBANSKA GRUPA

Hezbolah tvrdi da su njihovi borci izveli napad na četiri položaja izraelske vojske

Hezbolah je također objavio da su njihovi borci granatirali lokaciju Ramia te raketama izveli napad na kasarnu Doviv

Libanska grupa Hezbolah. Anadolija

Anadolija

16.2.2024

Libanska grupa Hezbolah (Hezbollah) u petak je saopštila da su njeni borci gađali četiri položaja izraelske vojske u pograničnom području između Izraela i Libana, javlja Anadolija.

U odvojenim izjavama, grupa je navela da su njihovi borci napali lokacije Ruwaisat Al-Alam i Zebdine na okupiranom području Shebaa.

Hezbolah je također objavio da su njihovi borci granatirali lokaciju Ramia te raketama izveli napad na kasarnu Doviv.

Izraelska vojska još nije komentirala izjave Hezbollaha.

Izraelska vojska saopštila je ranije u petak da je ubila više pripadnika Hezbollaha u vazdušnom napadu na vojni objekat u selu Quneitra, u okrugu Sidon, u južnom Libanu.

Tenzije su porasle duž granice Libana i Izraela, koji je optužen za genocid u Gazi, uz povremenu razmjenu vatre između izraelskih snaga i Hezbolaha, u najsmrtonosnijim sukobima od kada su dvije strane vodile rat 2006. godine.

Do rasta tenzija došlo je nakon početka vojne ofanzive za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze u kojoj je od 7. oktobra ubijeno 28.775 Palestinaca, dok je broj povrijeđenih 68.552.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.