STRAVIČAN ZLOČIN

Ubistvo u Beču navodno povezano sa nedavnim hapšenjem državljana BiH i Srbije

Pored tuš kabine pronađena je i stolica u kojoj je ubijeni vjerovatno mučen

Austrijska policija na nogama. Heute.at

E. Ć.

26.2.2024

U bečkom Otakringu je pronađeno unakaženo tijelo u jednom stanu, a od tada se u Austriji piše o pozadini ovog brutalnog ubistva.

Austrijski "oe.24.at" je objavio jednu teoriju. ovaj medij navodi kako postoji mogućnost da je ubistvo povezano sa nedavnim hapšenjem narko-klana koji su činili državljani BiH i Srbije, a koji su trgovali drogom vrijednom tri milione eura.

Hapšenje sa početka godine

Radi se o hapšenju početkom januara, 2024. godine kada su istražioci iz Državne kriminalističke policije Donje Austrije pronašli dvije plantaže za uzgoj kanabisa u Genserndorfu i Badenu, te identifikovali 12 osoba koje se sumnjiče da su organizovale uzgoj i preprodaju.

U prvi mah je uhapšeno njih sedam, šest u Korneuburgu, te još jedan na drugoj lokaciji. Oni se terete da su proizveli i distribuisali oko 300 kilograma osušenog kanabisa, čija je ulična vrijednost oko tri miliona eura. 

Prema policijskom saopćenju, ova kriminalna grupa je iznajmila čak dvije zgrade u oblasti Genserndorfa te jedno imanje u Kotingbrunu, te su tu uzgajali kanabis još od 2018. godine. Sedmorica uhapšenih su dobi između 28 i 48 godina, a istraga traje protiv još petorice njihovih saučesnika. Kako prenose mediji, oni su u Zimeringu, 11. bečkom okrugu imali stan gdje su krili drogu.

Bunker za skladištenje droge

Vraćamo se na pronađeno tijelo u stanu u bečkom Otakringu. Stan je navodno bio bunker za skladištenje droge. Policija je do ovog otkrića došla prateći tragove i nakon što su dobili nalog za pretres stana, naišli su na nevjerovatno brutalnu scenu.

Tijelo je pronađeno tuš kabini, a u susjednoj sobi bila je plantaža za uzgoj stabljika kanabisa. Pored tuš kabine pronađena je i stolica u kojoj je ubijeni vjerovatno mučen. Kako prenose mediji, leš je unakažen jer su ubijenom odsječeni prsti.

- Ovo jasno ukazuje na egzekuciju sa potpisom balkanske mafije - rekao je jedan od istražioca, prenosi "oe.24.at".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.