RUSKI MINISTAR

Lavrov smatra da je Evropa glavna žrtva politike pokušaja uključenja Ukrajine u NATO

To je kao frojdovski lapsus, tako da on govori ono što su oni mislili - rekao je Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova. Anadolija

Anadolija

1.3.2024

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nazvao je "frojdovskom lapsusom" izjave američkog ministra odbrane Lojda Austina (Lloyda) o mogućoj konfrontaciji ako Ukrajina ne uspije u ratu s Rusijom, javlja Anadolija.

- To je kao frojdovski lapsus, tako da on govori ono što su oni mislili - rekao je Lavrov na Diplomatskom forumu u Antaliji.

- Prije toga su svi govorili da ne mogu dozvoliti da Ukrajina izgubi, jer Putin ne bi stao na tome i napao bi Poljsku, Finsku, a sada čujemo kako neko otvoreno govori, sekretar Austin otvoreno kaže da nemaju te planove, tako da je obrnuto i Amerikanci imaju takve planove, jer osjećaju kako se Evropljani udaljavaju od njih - rekao je on.

Ruski ministar je kazao da je Evropa glavna žrtva politike pokušaja uključena Ukrajine u NATO.

Američki ministar odbrane Austin nedavno je kazao da bi Rusija i NATO mogli doći u direktan vojni sukob ako Ukrajina padne.

Diplomatski forum u Antaliji (ADF) će u naredna tri dana okupiti učesnike iz 147 država i još jednom biti glavno globalno stjecište diplomatije.

Treći Diplomatski forum u Antaliji počeo je danas i tokom trodnevnog programa će okupiti blizu 4.500 učesnika, uključujući 19 šefova država, 73 ministra i 57 predstavnika međunarodnih organizacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.