TURSKA

Raste broj žrtava požara u Istanbulu: Stradalo najmanje 29 ljudi, izdati nalozi za hapšenje pet osoba

U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca

Požar u Istanbulu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Anadolija

2.4.2024

Ured guvernera Istanbula saopćio je da je 29 osoba izgubilo život u požaru koji je izbio u noćnom klubu koji se nalazio ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Bešiktaš, a tri povrijeđene osobe su hospitalizirane, javlja Anadolu.

U višespratnici je izbio požar iz još nepoznatog razloga. Nakon dojave, na mjesto nesreće su upućene vatrogasne, medicinske i policijske ekipe.

U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca. Požar je zahvaljujući naporima vatrogasaca ugašen.

U saopćenju Ureda guvernera Istanbula navedeno je kako je požar izbio u 12:47 sati po lokalnom vremenu (11:47 po srednjoevropskom) u noćnom klubu koji se nalazi na spratovima -1 i -2 u 16-spratnoj zgradi u ulici "Yildiz Posta", u naselju Gajretepe.

Navedeno je da je požar izbio usljed renoviranja u noćnom klubu, iako nije naveden tačan uzrok.

- Požar je ugašen zahvaljujući intervenciji vatrogasnih jedinica. Poginulo je 29 osoba. Hospitalizovane su tri osobe s teškim povredama - objavio je Ured guvernera.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunč (Yilmaz Tunc) objavio je na platformi X kako su izdati nalozi za hapšenje pet osoba, uključujući tri osobe koje su upravljale noćnim klubom i jednu odgovornu za renoviranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.