UŽASAN ZLOČIN

Djevojku silovalo sedam mladića, pa je opet napali: Majka i sin joj pištoljem prijetili da povuče tužbu

Mladići su za ovaj užasan zločin dobili kaznu od osam godina i osam mjeseci zatvora

Snimak s nadzorne kamere. Ansa.it

E. Ć.

3.4.2024

U Italiji je prošle godine mlada djevojka, tada 19-godišnjakinja, kidnapovana i odvedena na napušteno gradilište, gdje je silovalo sedmero dječaka.

Mladići su za ovaj užasan zločin dobili kaznu od osam godina i osam mjeseci zatvora. Djevojka je prošle noći prijavila još jedan napad.

Izbjegla prvi napad

Kako je rekla, napad se desio u ulaznom holu zgrade u oblasti Palerma. Njoj su prijetili majka i osumnjičeni za napad koji se dogodio prije gore spomenutog silovanja.

Mladi napadač, koji joj je ovog puta prijetio sa majkom, uznemiravao je djevojku između maja i juna 2023. godine, otprilike mjesec dana prije seksualnog nasilja koje su počinila sedmorica mladih momaka koji se trenutno nalaze u zatvoru.

Ime momka se pojavilo tokom svjedočenja 20-godišnjakinje kada je otkrila da je izbjegla pokušaj silovanja neposredno prije pravog napada u julu prošle godine. Ona je tom prilikom iskoristila biber sprej i pobjegla, a slučaj je dospio kod istražitelja.

Majka pomogla sinu da je napadne

Majka momka osumnjičenog za pokušaj silovanja pomogla je sinu da napadnu djevojku kako bi je ucijenili da povuče optužbe.

Djevojci su, dok je bila u šetnji sa svojim dečkom, prišli mladi osumnjičeni i njegova majka i uperili joj pištolj u grlo, a zatim ih natjerali da ih prati.

Njen dečko je situaciju prijavio karabinjerima.

U toku noći, majka i sin su se pojavili u policiji gdje su saslušani i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava, prenijeli su italijanski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.