KARMA ILI...

"Uspavani Don": Tramp zadrijemao na vlastitom suđenju

Tramp je mnogo puta aktualnog predsjednika SAD Džoa Bajdena nazvao "pospanim Džoom"

Tramp zakunjao na suđenju. Mreža X

N. Aj.

20.4.2024

Donald Tramp (Trump) mnogo puta je aktualnog predsjednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) nazvao "pospanim Džoom", time sugeriravši kako je 81-godišnji predsjednik preumoran ili "kognitivno oštećen" da bi služio u Ovalnom uredu.

Sada su Trampovi protivnici iznijeli slične tvrdnje o bivšem predsjedniku.

Ovosedmično drijemanje Trampa u sudnici tokom suđenja u Njujorku dalo je podstrek Bajdenovoj kampanji da okrene narativ protiv Trampa.

Više novinara i posmatrača suđenja kazalo je da su vidjeli Trampa kako drijema tokom sva prva četiri dana suđenja.

Sada Bajdenom štab ismijava bivšeg predsjednika nazvavši ga "uspavanim Donom" nakon izvještaja da je zaspao u više tačaka tokom suđenja u Njujorku.

Tramp se inače izjasnio nevinim po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije povezane s prikrivanjem novca isplaćenog zvijezdi filmova za odrasle Stormi Danijels (Stormy Daniels) tokom njegove predsjedničke kampanje 2016.

U saopćenju za javnost pod naslovom "Presuda je stigla: pospani Don ima sedmicu iz noćne more", Bajdenov izborni štab ismijao je bivšeg predsjednika.

Glasnogovornik Džejms Singer (James) dodao je u izjavi uključenoj u saopćenje da je "strategija Trampove kampanje jest da zapravo ne provodi kampanju, da rasipa novac, da se ponaša kao ulični lupež, a forsiranje njihovog ekstremnog programa tjera sve više birača."

Glasnogovornik Trampove kampanje Stiven Čeung (Steven Cheung) rekao je za "The Washington Post" da su izvještaji o bivšem predsjedniku koji je spavao na sudu "lažne vijesti od novinara koji nije ni bio u sudnici", dok je istaknuo kako "Bajden neprestano zaspi na sastancima, te se konstantno spotiče i pada."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.