USIJANE GLAVE

Rusija zaprijetila Poljskoj: "Oni će biti prvi na popisu našeg vojnog planiranja"

Zajedničke nuklearne misije NATO-a u blizini ruske granice smatraju prijetnjom njenoj sigurnosti, rekao je Rjabkov

Ozbiljne prijetnje Rusije. YouTube

Z. K.

25.4.2024

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov zaprijetio je da će Rusija gađati NATO-ovo nuklearno oružje i objekte ako budu raspoređeni u Poljskoj. 

Zajednička nuklearna misija

Rekao je da se zajedničke nuklearne misije NATO-a u blizini ruske granice smatraju prijetnjom njenoj sigurnosti, prenosi ruska državna agencija TASS.

- Da ne govorimo o trajnom raspoređivanju, o čemu govore usijane glave u Varšavi. Zato bi svi oni političari koji raspravljaju o takvoj opciji u Poljskoj i izvan nje trebali shvatiti relevantni objekti neizbježno će biti meta. Oni će biti prvi na popisu našeg vojnog planiranja - zaprijetio je.

Podsjetimo, Poljska je u ponedjeljak objavila da je spremna prihvatiti nuklearno oružje na svojem teritoriju ako NATO, čija je članica, odluči ojačati istočno krilo jer Rusija raspoređuje novo naoružanje u Kalinjingradu i Bjelorusiji.

- Ako naši saveznici odluče rasporediti nuklearno oružje na našem teritoriju u sklopu raspodjele nuklearnog oružja kako bi ojačali sigurnost istočnog krila NATO-a, spremni smo na tom - rekao je Andrzej Duda za dnevni list Fakt.

Poraz Moskve

- Rat između Rusije Vladimira Putina i NATO-a završio bi neizbježnim porazom Moskve. Ne bismo se mi, Zapad, trebali bojati sukoba s Putinom, već obrnuto - rekao je danas poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski te dodao da ruski vojni i privredni potencijal "blijedi u usporedbi s potencijalom Zapada" jer NATO ima tri puta više vojnog osoblja, tri puta više zračnog osoblja i četiri puta više brodova od Rusije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.