DRAMA NA AERODROMU

Video / Zapalio se Deltin avion, putnici hodali po krilu

Na snimku se vidi kako je požar izbio ispod kokpita Airbusove letjelice, dok su se putnici iskrcavali sa leta iz meksičkog Kankuna 6. maja

Požar se pojavio ispod kokpita. Screenshot

E. Ć.

14.5.2024

Na društvenim mrežama se pojavio snimak aviona kompanije Delta Airlines koji se zapalio nedugo nakon slijetanja na međunarodni aerodrom Sijetl-Takoma.

Vidi se kako je požar izbio ispod kokpita Airbusove letjelice, dok su se putnici iskrcavali sa leta iz meksičkog Kankuna 6. maja.

Na snimku se vidi kako putnici hodaju po krilu aviona dok se pripremaju za evakuaciju toboganom u hitnim slučajevima. U avionu je bilo šest članova posade i 189 putnika.

- Mislim da su ljudi reagovali panično, bilo je malo gužve u prolazima na putu do izlaza. Ali, generalno je to bila prilična glatka evakuacija. Drago mi je da se to dogodilo na tlu kod kapije za iskrcavanje, to je najbolje mjesto na kojem se možete nadati evakuaciji - rekao je za KOMO news jedan od putnika.

Iz kompanije Delta Airlines su za "The New York Post" naveli kako su tobogani postavljeni iz opreza, a da su putnici iskrcani preko zadnjeg dijela letjelice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.