NAPUNIO 18 GODINA

Ko je Beron, najmlađi Trampov i jedini Melanijin sin: Ne želi u politiku jer mora na fakultet

Kabinet bivše prve dame Melanije Tramp naveo je „prethodne obaveze“ kao razlog za Beronovo odbijanje uloge.

Donald i Beron Tramp. AP Photo / Michael A. McCoy

Forbes / Vijesti.me

14.5.2024

Beron Tramp (Barron Trump) je odbio da služi kao delegat Floride na Nacionalnoj konvenciji Republikanaca zbog „prethodnih obaveza“, čime je odložio pridruživanje svojoj braći i sestrama i njihovim supružnicima u političkom krugu svog oca, piše Forbes.

Beron Tramp, koji je napunio 18 godina u martu, neće služiti kao jedan od 41 delegata Floride od kojih se očekuje da glasaju u cilju formalizacije nominacije bivšeg predsjednika Donalda Trampa (Donald Trump). To je ceremonijalna uloga koja označava njegov ulazak u političku arenu nakon što su ga roditelji uglavnom čuvali od javnosti tokom djetinjstva.

Kabinet bivše prve dame Melanije Tramp naveo je „prethodne obaveze“ kao razlog za Beronovo odbijanje uloge.

Rođen u Njujorku u martu 2006. godine, on je najmlađe od petoro djece Trampa i jedino dijete Melanije (rođene Knauss).

Beron, koji je imao 10 godina kada je njegov otac izabran za predsjednika 2016. godine, ostao je sa Melanijom u Njujorku kada je Tramp položio zakletvu da bi završio školsku godinu u Columbia Grammar and Preparatory School prije nego što su se preselili u Bijelu kuću u junu 2017.

Beron je pohađao St. Andrew’s episkopalnu školu u Potomaku, Merilend, tokom očevog boravka u Bijeloj kući i upisao se u Oksbridž akademiju u Palm Biču na Floridi (koju je osnovao milijarder Vilijam Kok (William Koch) nakon što je Tramp napustio funkciju.

Opuštena odjeća

Beron je rijetko javno nastupao tokom očeve predsjedničke funkcije jer su njegovi roditelji bili poznati po zaštiti njegove privatnosti, ali je bio izložen nekim onlajn napadima, uključujući prijetnje smrću i kritike zbog opuštene odjeće dok se pojavljivao pored svojih roditelja, a njegov otac bio predsjednik. To je navelo djecu bivših predsjednika, uključujući i Čelsi Klinton (Chelsea Clinton), da mu priteknu u pomoć.

Nedavno je Beronovo ime pominjano i na Trampovom suđenju u Menhetnu kada je sudija Huan Merčan (Juan Merchan) odobrio Trampov zahtjev da mu se dozvoli da preskoči ročište 17. maja kako bi prisustvovao maturantskoj svečanosti svog sina. Melanijina trudnoća se preklapala sa navodnom aferom koju je Tramp imao sa porno zvijezdom Stormi Denijels (Stormy Daniels), koja svjedoči na suđenju za dobijeni novac za prikrivanje afere.

Tramp, kada ga je u septembru intervjuisala Megin Keli (Megyn Kelly), nije isključio mogućnost da bi Beron mogao da pohađa fakultet svog oca, Školu za biznis na Univerzitetu u Pensilvaniji, gdje su takođe diplomirali njegova sestra Ivanka Tramp, sestra po ocu Tifani (Tiffany) Tramp i sin Donald Tramp Junior.

„Beron je veoma dobar sportista, veoma je visok . . . i dobar je momak, lijep je momak, dobar je učenik, zapravo odličan učenik, veoma dobar učenik“, rekao je Tramp, dodavši „mi sada razmišljamo o tome“ (njegovoj odluci o fakultetu). Daily Beast je takođe izvijestio u aprilu da je Univerzitet u Njujorku na vrhu liste potencijalnih izbora Berona za fakultet, pozivajući se na glasine, ali izvještaj nije potvrđen.

Manje bombastičan

Starija braća Berona, Donald Tramp Junior i Erik (Eric) Tramp, njegova sestra Tifani Tramp, njen suprug Majkl Bulos (Michael Boulos), vjerenica Donalda Trampa Juniora Kimberli Gilfojl (Kimberly Guilfoyle) i bivši izvršni direktor Marvela i donator Trampa Isak Perlmater (Isaac Perlmutter) su delegati Floride.

Tramp je uključio svoju djecu u svoj biznis i političke operacije. Ivanka Tramp je služila kao izvršna potpredsjednica za razvoj i akvizicije u Tramp organizaciji, prije nego što je napustila kompaniju 2017. godine kako bi služila kao savjetnica svog oca u Bijeloj kući, zajedno sa svojim suprugom Džeredom Kušnerom (Jared Kushner).

Donald Tramp Junior služi kao izvršni potpredsjednik u Tramp organizaciji i pretvorio se u desničarskog kolumnistu od vremena svog oca u Beloj kući, vodeći podkast „Triggered“, u kojem kritikuje „woke“ kulturu, redovno napada političke protivnike svog oca i ponavlja Trampove neosnovane tvrdnje o izbornoj prevari na društvenim mrežama.

Erik Tramp manje je bombastičan u podršci očevoj politici u poređenju sa svojim starijim bratom, ali se redovno pojavljuje pored njega na događajima u kampanji. Takođe je izvršni potpredsjednik u Tramp organizaciji. Erikova supruga, Lara Tramp, nedavno je imenovana za jednu od vođa Nacionalnog komiteta Republikanaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.